2016/01/30

Durgun Mavi'nin Ortasında Kitap Yorumu


Durgun Mavi'nin Ortasında - Veronica Rossi
Puanım 5/4
Dünyanın onlara, onların ise birbirine ihtiyacı var.Ölmekte olan bir dünyada aşk ve yaşam uğruna verilen savaş. Herkesin kaderini değiştirecek…

Aria ile Perry için Durgun Mavi'ye ulaşma yarışı çıkmaza girmiştir. İki genç lider hem birbirlerinden ayrılmamakta hem de Eter fırtınalarına karşı bu son sığınağa düşmanlarından önce gitmekte kararlıdır.

İki âşık, hem Durgun Mavi'yi bulup hayatta kalmak hem de Sable ve Hess'in elinde esir olan dostları Cinder'ı kurtarmak için zorlu bir göreve hazırlanmakta, diğer yandan da küçük bir mağarada, tek ortak noktaları içinde bulundukları durumdan nefret etmek olan iki halk arasında barışı sağlamaya çabalamaktadır. Her şeylerini kaybetmek üzere olan insanların güvenebilecekleri tek şeyse aralarındaki sarsılmaz bağdır.

Üçlemenin bu son kitabında, Veronica Rossi çıtayı sonuna kadar yükseltiyor ve bu destansı aşk hikâyesini unutulmaz bir finale taşıyor.

Amerikan Kütüphaneler Birliği-Gençlik Edebiyatı Dalında En İyi Kurgu Ödülü

"Romantizm ve tehlikeyle dolu Durgun Mavi'nin Ortasında, okurları soluksuz bırakacak bir doruğa ulaşarak bir başyapıt olan bu seriyi unutulmaz bir şekilde sonlandırıyor."   -Examiner.com-

"Aşk, dostluk ve liderlikle örülü Durgun Mavi'nin Ortasında, seriyi muhteşem bir sona taşıyor. Macera, hüzün ve şaşırtmacalarla dolu, heyecan verici bir final…" 
-VOYA, Lona Trulove-

"Serinin takipçileri, Perry ve Aria'nın başarılı liderler ve tutkulu âşıklara dönüştüğünü fark edecek. Aşklarıyla her zorluğa göğüs germeye çabalayan iki genç liderin hikâyesinin son perdesinde macera ve gerilimin dozu giderek artıyor."   -Booklist-

"Sonsuz Gökyüzünün Altında serisinin macera dolu bu son kitabı da samimi duygular, ilgi çekici gelişmeler ve şaşırtmacalarla distopik gençlik edebiyatında öne çıkıyor. Hayranları son sayfaya kadar merak içinde okuyacak." 
-School Library Journal-

"Serinin hayranlarını (olası) bir mutlu son bekliyor."  -Kirkus Reviews-

Dünden beri düşünüyorum. ne yorum yapmalı diye.. Son kitabı hem diğer kitaplar gibi çok sevdim hem de nefret ettim. Kitabı okuyanların anlayacağı gibi sonunda çok üzüldüm. 
Tüm topluluğun kaderi için 1 kişi feda edilebilir mi? Peki o 1 kişi bir çocuksa.. Ya kimsesiz bir çocuk yerine Kan Lordlarından birinin çocuğu olsa ya da Hess'in.. Evet bu olay kurguda farklı işlenebilir miydi? Ya da hayat zaten acımasızlıkla dolu mu dersiniz bilmiyorum ama ben hiç hoşlanmadım açıkçası o yüzden de 1 puan kırdım.

''Güvendiği tek kişi benim. Tek kişi. Ben onun için... hayatı için savaşmazsam oraya bizim için gitmesini nasıl isteyebilirim? Çok korkuyor Aria. Onunla gitmezsem sonunu getirir mi, bilmiyorum. Öyle olursa hepimiz kaybederiz.''

Sonuna takılmazsak kitap yine ilk ikisi gibi sürükleyiciydi ve sonunda Aria ile Perry'nin ilişkisinin yoğunluğunu okuyabildik. Ben karakter olarak her ikisini de çok sevmiştim zaten ancak bu kitapta dahada yukarı taşındı bu.. İkametçilerle yabancıları kaynaştırma aşamasını sevdim. Sable'dan nefret ediyorum. İkinci kitapta da nefret etmiştim. Böyle karakterleri kurgularda sona kadar sürükleme inatlarından nefret ediyorum.  Neden bilmiyorum ama final kitabından beklentim bunun üstündeydi. 
**Bir dipnotta kapaklara gelsin, her üç kitabında kapağına bayıldım. 

Neden sevdiklerini bir araya getirip korumak bu kadar zordu? Neden uyanıp bir gününü... sadece bir gününü kaçmadan, dövüşmeden ya da birini kaybetmeden geçiremiyordu?


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;