2016/02/20

Savannah Vampirleri Serisi Yorumlarım

Savannah Vampirleri Serisi - Raven Hart
Puanım 5/4
2015 yılında okuduğum ve seriye başladıktan sonra bekleme serdim olmadan arka arkaya okuyabildiğim ender serilerden biri.. Adı üzerinde ana karakterlerimiz vampir ancak çokça yayınlanan vampir serilerinden ayrılan bir özelliği var ki o da aşk üzerine kurgulanmamış. Yani evet seri içerisinde kadın erkek ilişkileri yada küçük çaplı aşk bölümleri mevcut ancak ana konusu bu değil. 

Bu özelliği ile de diğer vampir serilerinden ayrılıyor. Kurtarılması gereken bir kızın peşinden koşmadık 5 kitap boyunca.. Kitabın içinde yarı tanrılar, voodoo büyüleri, kelt hikayeleri, kurt adamlar, şekil değiştirenler ve periler hepsi mevcut ama ana hatlarıyla vampirler üzerine dönüyor. Vampirlerin tüm gece yaratıklarının tepesinde olduğu kurgu daha çok vampir politikası ve hiyerarşik düzen üzerine kurgulanmış.

Kitap iki anlatıcı tarafından yazılmış. Savannah 500 yıllık vampir olan William'ın şehridir. Ve herşey tam anlamı ile ondan sorulur. Yaratıcısının (babası) ve çoğu yaşlı vampirin çarpık zevklerinin aksine William insanlara zarar vermemeyi seçmiş. Hatta onlarla birlikte iş kurmuş ve yaratıcılarından kaçan vampirlerin kaçmalarına olanak sağlayan güvenli bir ulaşım yolu işletiyor.

İkinci anlatımcı ise Will'in oğlu Jack, Will gibi insanlarla birlikte yaşamayı seçmiş ve bir araba tamircisi işletiyor. Aynı zamanda da Will'in işlerinin yürütülmesinden hatta kendi deyimi ile ayak işlerinden sorumlu..

Dönem dönem Will'e katlanamayan ve onun baskısından sıkılan Jack, bizimle birlikte ne kadar şanslı olduğunu öğreniyor. Başka bir yaratıcısı olsa maruz kalacağı işkenceler ve sırf zevk için yapmak zorunda olacakları tahammül edilebilecek gibi değil.

İlk iki kitabı öylesine okumuştum ama sonrasında bayıldım. Kurgu genişledi, yeni vampirler ortaya çıktı ve bazıları öldü. Diğer gece yaratıkları ile bazen savaştılar bazen müttefik oldular. Will ile Jack'in sadakati sürekli sınandı. Bazen sevdikleri kadın tarafından, bazen de onlardan çok daha büyük güçler tarafından.. Ve her ikisi de sürekli gelişti. Güçlerini keşfetme süreçleri ve dönüşümleri çok çekiciydi. 

Sizlerde fantastik seviyorsanız ancak farklı kurgular arıyorsanız, kesinlikle beğenirsiniz. Bir dipnotta seri hakkında gelsin. Hikaye aslında bitmedi. 
6. kitap çıkabilir bir ihtimal ama ne zaman çıkar sanırım belli değil. Ama öyle bir yerde kaldı ki mutlaka çıkması lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;