2016/12/03

Evernight Akademisi / Yaşamın Ötesi Kitap Yorumum


evernight yaşamın ötes ile ilgili görsel sonucu

Evernight Akademisi / Yaşamın Ötesi 
Claudia Gray
Puanım 5/4

Kader, Lucas ve Bianca'yı ayırmak için pusuda…
Bianca ve Lucas birlikte her şeye dayanabileceklerini düşünmüştür. Ancak kader Bianca'yı bir hortlağa, Lucas'ıysa tüm hayatı boyunca avladığı yaratıklardan birine, yani bir vampire dönüştürünce sarsılırlar.

Lucas'ın sığınabileceği tek yer vardır… Evernight Akademisi.
Ama Siyah Haç vampir avcıları hâlâ peşlerindedir ve Evernight'ta yaşanması kaçınılmaz vampir ile hortlak savaşı yaklaşmaktadır. 

Bianca ve Lucas'ın etrafı tehlikeyle sarılmıştır, üstelik bunlardan bazıları eski dost ve müttefiklerinden gelir. Yollarına çıkan her engeli aşmayı başaran Bianca ve Lucas yaşamın ötesinden gelen zorlukları da aşabilecek mi?

"Vampir hikâyelerine tutkun genç okurlar karakterlerin çatışmalarından ve aşkla dolu sahnelerden çok keyif alacaklar."   
-Children's Literature-

Fantastik vampir kitaplarının sayısı çok fazla, bu yüzden yazarlar farklı olmazları oldurma yarışına girmiş durumda ancak hala pek çok okurun kalbinde taht sahibi olan Alacakaranlık serisi geneli düşünürsek çok sade ve basit bir kurguya dayanıyor. Bu kurgularda ki uç saçmalıklar artık beni yoruyor. Sağlam karakterler ve güzel bir hikaye yerine halk arasında ki korku efsaneleri herhangi insanların başına geliyormuş izlenimi veriyor bana..

Bu seride ki hortlak olayınında bu uç nokta arayışından ortaya çıktığını düşünüyorum. Ve nedense beni çok tatmin etmedi okurken. Konusuna gelecek olursak, Lucas düşman olarak gördüğü ve mahvetmeye çalıştığı Evenight'a sığınmak zorunda kalıyor. Akademinin yöneticisi Bayan Bethany ise umduğunun tersine davranıyor. Bianca içinse dünyada ki en tehlikeli yer olan okulda gerçeklerin ortaya çıkması için umulmadık bir ittifak kuruluyor.

Tehlike bu kadar yakınken ailelerine olan özlemleri de had safhaya çıkıyor. Her ikisi de ailelerinin nefret ettiği yaratıklara dönüşmüş durumda.. Bayan Bethany ise hayata dönmenin bir yolunu bulmuş durumda ve bunun için Bianca'ya ihtiyacı var. Lucas herşeyden çok istediği yaşam için Bianca'yı terk edecek midir?

Serinin Diğer Kitapları;












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;