2016/08/31

Aşık Cadı Kitap Yorumum


aşık cadı ile ilgili görsel sonucu

Aşık Cadı - Ruth Warburton
Puanım 5/3,5

Aşk ve büyü birbirine karıştığında hangisinin gerçek olduğunu kim bilebilir? Seth'in aşkına ısrarla inanmayan ve onun büyünün etkisinde olduğunu düşünen Anna, gücünü yok saymaya ve sıradan insanlar gibi yaşamaya yemin etmişti. Ama büyünün de tıpkı aşk gibi kontrol edilemeyeceğini unutuyordu.

"Büyüyle bezenmiş bir romantizm, cesur kahramanlar, gizemli bir kasaba ve hayal gücünü zorlayan bir hikâye."
-The Bookseller-

"Büyüyle bezenmiş bir romantizm, cesur kahramanlar, gizemli bir kasaba ve hayal gücünü zorlayan bir hikâye."
-The Bookseller-

"Müthiş bir romantizm."
-The Times-

"Ruth Warburton, yine kaleminin gücünü konuşturmuş. Modern cadıların büyülü dünyasına kapılmamak imkânsız."
-Goodreads-


Yine çok hızlı okuduğum ve detayları ya da genel akışı ile kafamda cevaptan çok soru işareti bırakan bir kitap oldu. Klasik cadı tarihinden alınan bir örnekle günümüzde bir cadı mahkemesi oluşturdular ki.. Bilemedim. Yine oluşturulmaya çalışan bir aşk üçgenimsi bir durum var ki evlere şenlik.. 

Kitapları sevme nedenim dilinin akıcı olması, hemen bitmesi ve genelde pozitif bakış açısına sahip olması.. Ama Anna büyükannesinin kart vizitindeki kargayı nerede gördüğünü hemen anımsayamayınca ya da çok ciddi sonuçları olan tehditler karşısında önlem almayınca.. Kırmızı Başlıklı Kızı okuyoruz gibi bir duygu hissettim.

Aşk boyutuna gelirsek her şey çok güzel gidiyordu ama Anna nedense hala Seth'e yaptığı büyüde takılı kalmış durumda.. Eee insana demezler mi madem inanmıyorsun neden ilişkiyi kesmiyorsun diye.. Göz göre göre Seth'in evine yemeğe gitmesine ne demeli.. Çok basit bir kurgu yapısına sahip olduğunu düşünüyorum. 

Annesi ile ilgili biraz daha sır aydınlandı ki kalanını son kitaba sakladığını düşünüyorum yazarın.. Son kitabı için her hangi bir merak duymuyorum. Belki ilerde denk gelirse kafa dağıtmak istediğim bir dönemde okuyabilirim.


Seri Sıralaması;
2) Aşık Cadı
3) Yalnız Cadı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;