2016/10/05

Kara Saray Kitap Yorumum



kara saray melissa marr ile ilgili görsel sonucuKara Saray - Melissa Marr
Puanım 5/4

Bir genç kız için savaşan binlerce peri… 
Soluk kesici bir mücadelenin tuhaf hikayesi.

On yedi yaşındaki Leslie dövme yaptırmaya karar verdiğinde, perilerden ve onların karanlık iktidar mücadelelerinden habersizdi. Tuhaf şekilde, güzel ve gizemli bir dövmenin çekimine kapıldığında ise artık tek düşündüğü ona sahip 
olması gerektiğiydi. Dahası yaptıracağı dövmenin tüm 
hayatını değiştireceğine, arzu ettiği pek çok şeyi ona 
getireceğine inanıyordu.

Gerçekten de bu dövme tüm hayatını değiştirdi. Fakat yaşayacakları Leslie'nin hayal ettiği türden şeyler değildi. Dövme, onu, Kara Saray'ın ruhunu ele geçirmek için savaşan tekinsiz ve tehlikeli peri kral Irial'a bağlayan sinsi bir kelepçeydi. Leslie peri dünyasının büyüsüne karşı koyamayacak ve tehlikeleriyle mücadele etmeye çalıştıkça yavaş yavaş bu dünyanın derinliklerine doğru çekilecekti.


Serinin ilk kitabından aşina olduğumuz karakterlerden biri olan Leslie'nin (Ash'in arkadaşı) anlattığı bu hikayeyi de beğendim. Kara Saray'ın perileri kaos, acı ve şiddetle beslenebiliyor ancak Saraylar arası yapılan anlaşmaya göre ölümlülerden beslenmeleri yasak.. Bu da onların gücünü tüketiyor. Öyle ki sıradan kurşunlarla bir peri ölüyor.

Bu vahşi ve acımasız sarayın Kralı Irıal'in tuzağına düşen Leslie, kendini hiç olmadığı kadar güvende ancak hayattan kopuk hissediyor. Irıal'in tahmin etmediği ise, Leslie değişirken onuda değiştirecek olması.. Saraylar arası gerilim tırmanırken, Yaz Sarayı Kraliçesi arkadaşı için savaşa hazırken, Kralı Keenan tek bir ölümlü için savaş başlatmayı kabul etmiyor.

Savaş olmadan Leslie'yi kurtarmaya çalışan sevdiklerinin bir problemi var o da Leslie'nin kurtarılmak isteyip istememesi.. Kara Saray'ın iç yüzünü bu kadar güzel anlatan kitabı sevdim ancak olacakları tekrar tekrar okumaktan gına geldi. Öyle ki hem Irıal, hem Leslie kendi düşüncelerinde kendini sürekli tekrar etti. Arada kontrol ettim acaba sayfalarım mı karıştı diye. 

Leslie'nin başına geçmişte gelenler korkunçtu. Bir ara bende acaba mürekkep değişimi onu kurtardı da o kadar kötü değil mi diye düşündüm ki çok az sürdü. :) 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;