2016/10/05

Lanetli Sevgili Kitap Yorumum


lanetli sevgili melissa marr ile ilgili görsel sonucu

Lanetli Sevgili - Melissa Marr
Puanım 5/4

Melodramatik, doğaüstü ve acı-tatlı bir romans.
Üstün bir macera.

3. Kural: 
Görünmezlere bakma.
Oysa perilere bakmakta Aislinn'in üzerine yok! Hem zaten bu güçlü ve kimi zaman tehlikeli yaratıklar, sinsice, biz ölümlülerin dünyasında dolaşmıyor mu? Bu yüzden de Aislinn, peri acımasızlığından, özellikle de 'görüş yeteneği'ni öğrendiklerinde başına geleceklerden ölümüne korkuyor ve tıpkı diğer gençler gibi onların varlığından bihaber olmayı diliyor.

2. Kural: 
Görünmezlerle konuşma. 
Yalnız, periler Aislinn'le konuşmaya başladı. Ürkütücü ve bir o kadar da çekici özelliklere sahip olan Keenan adındaki bir peri, Aislinn'le iletişim kurmaya çalışıyor ve ona cevaplamaktan korktuğu sorular soruyor.

1.Kural: 
Görünmezlerin dikkatini çekme.
Ama artık çok geç. Keenan, dokuz yüz yıldır kraliçesini arayan bir Yaz Kralı. Kraliçesi olmadan yaz mevsimi kaybolmaya mahkum. Ve o da, her ne pahasına olursa olsun, Aislinn'i Yaz Kraliçesi yapmaya kararlı. Aislinn'ninse ne istediği ya da ne dilediğinın bir önemi yok.

Peri entrikaları, ölümlü aşklar ve antik kanunlarla modern beklentilerin çatışması, Melissa Marr'ın bu son derece çarpıcı 21.yy. peri romanında biraraya geliyor.


Bu seriyi aslında çok sevdim ancak karakterlerle ilgili sanırım bazen boşluklar hissettim. Peri kurgularını çocuk masallarından yetişkinlerin dünyasına taşıması nedeni ile bu fantastik dünyaya bayıldım. Olay akışı ve yazarın yazım dili de güzeldi ancak karakterleri çok benimseyemedim. Bir de kitabın sonunda Ash'in ile ilgili gerçekler çok kafama yatmadı.

Aislinn, görü yeteneği olan liseli bir genç kızdır. Büyük annesi tarafından yetiştirilmiş ve kimsenin görmediği diğer dünyayı görüp duyabiliyor. Ancak periler, hain, kurnaz ve korkunç yaratıklar.. Yoksa değil mi? En azından ona öğretilen ve onun gözlemlediği kadarıyla öyleler..

Sıradan gibi görünen bir akşam üstü perilerden biri Ash ile konuşmaya karar verip onu seçince geri alınamayacak olan bir değişim başlar. Ash gitgide peri dünyasına ait olmakta ve bunu durdurması mümkün değil. İki seçim arasında üçüncü bir seçim hakkında diretmesi gerekiyor.

Yaz Kralı Keenan ise, annesi Kış Kraliçesi babasını öldürünce devraldığı krallığı yönetemez çünkü annesi onu bir çeşit lanetle bağlamıştır. 900 yıldır ölümlüler arasında aradığı Kraliçesi ona aşık olmayan ve onun dünyasından nefret eden Ash onun ve krallığının son çaresi.. 

Birde Seth var ki, ölümlü sıradan ve aşık bir insanın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Kesinlikle en sevdiğim karakter..

Sonuçta kitabı beğendim ama bayılmadım. Devamını okuyorum.. Fantastik yeni seri arayışında olanların beğeneceğini düşünüyorum.






1 yorum:

  1. İçerik çok faydalı olmuş. Teşekkürler. Eski sevgiliyi unutmak üzerine bir yazı yayınlamıştım. Dilerseniz okuyabilirsiniz: eski sevgiliyi unutmak

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;