2016/09/27

Evernight Akademisi / Kum Saati Kitap Yorumum


evernight akademisi kum saati ile ilgili görsel sonucu

Evernight Akademisi / Kum Saati
Claudia Gray
Puanım 5/4

Ölüm ve sonsuz yaşam arasındaki ince çizgide yürüyen Bianca, hayata tutanabilecek mi?

Bianca ve Lucas, tanıştıkları vampir okulu Evernight Akademisi'nden kaçıp Siyah Haç adlı fanatik vampir avcıları topluluğuna sığınmıştır. Bianca avcıların arasında hayatta kalmak için doğaüstü kökenini gizlemek zorundadır ama Siyah Haç, genç kızın arkadaşı Balthazar'ı ele geçirince saklanmak gibi bir seçeneği kalmaz. 

Çok geçmeden Bianca ve Lucas yine kaçmaya başlar ancak bu sefer peşlerinde hem Siyah Haç hem de Evernight Akademisi'nin güçlü liderleri vardır. Ancak ne kadar uzağa giderlerse gitsinler genç kız kaderinden kaçamayacaktır. Bianca, aşklarının her şeye göğüs gerebileceğini düşünmüştür… Peki, aşkı onları bekleyen felaketten de sağ çıkabilecek midir? 

Gray bir kez daha, kesintisiz macera ve tutku dolu aşkı kitabın şaşırtıcı finaline kadar dengede tutmayı başarmış. Okurlar, bir sonraki kitabı sabırsızlıkla bekleyecek." 
-Booklist-

"Serinin bu kitabında çok daha fazla macera ve sonunda çözülmemiş çok daha fazla sorun var. Okurlar bir sonraki kitabı heyecanla bekleyecek." 
-School Library Journal-

"Atlatılan büyük tehlikeler, son dakikada yapılan kurtarma operasyonları ve dudak uçuklatan bir son… Serinin hayranları daha fazlasını istemeden duramayacak." 
-Voya-

"Gray'in evreninde vampirler ve hayaletler arasındaki savaş hem yeni hem de ilgi çekici." 
-Children's Literatur'e-

Üçüncü kitabı kesinlikle tahminlerimin ötesinde bitti. Akademiden yangın esnasında kaçan Bianca, Raquel ve Lucas Siyah Haç'a katılıyor ki burada delirdim. Tamam dürüst olalım kime kızarsam kızayım türümün tek katili olan bir topluluğa yardımcı olmak mı? Bianca karakteri beni çok kızdırıyor.

Neyse ki örgütün iç yüzünü onları öldürmeye karar verdiklerinde gördüler ki bu da çook sonra oldu. Lucas ile birlikte olmaları harikaydı. Ancak mantıken kendini ne olduğundan habersiz bir kızın bu kadar değişim yaşarken ebeveynlerinden uzak kalmasını saçma buldum. 

Romeo ve Juliet, Aşk için herşeyi yaparım da sevdiğim adam ölümsüzlüğü istemiyor diye ölmeyi kabullenmek bilemedim. Her neyse arka arkaya okuduğum bu serinin dördüncü kitabını da bir an önce okumalıyım ki aklımda bir rafa kaldırabileyim. Seriyi henüz okumadıysanız ve vampirler, hayaletler arasında romantizm ve aksiyon seviyorsanız okumalısınız. Hem son kitabı dışında hepsi çıktığı için beklemenizde gerekmez.

Dip Not: Bu tarz seriler kitap atlama olmadan okunur. Kimse üçten beşten başlamaz ancak yazar inatla her kitapta önceki kitapta ki olayların devamında geriye dönük açıklama yapıyor. Yapılabilir tabi ki ama ben arka arkaya okuduğum için gereksiz geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;