2017/03/27

Orijin - Jessica Khoury Kitap Yorumu


orijin kitap ile ilgili görsel sonucu

Orijin - Jessica Khoury
Puanım 5/3,5
Ölümsüz ve mükemmel bir genç kız.

Amazon Ormanları'nın derinliklerindeki gizli bir laboratuvarda büyüyen Pia, yazgısının farkındadır. Ölüme son verecek bir nesilden gelmiştir ve yeni bir ırkın başlangıcı olması beklenmektedir. Ancak on yedinci yaş gününde, yaşadığı yerleşkeyi çevreleyen elektrikli tel örgüde bir delik keşfeder ve hayatında ilk kez dışarı çıkar.


Ormanda yaşayan gizemli ve etkileyici bir çocuk.


Pia ormanda özgürce dolaşırken yakındaki bir köyde yaşayan Eio'yla tanışır ve kendine hâkim olamayarak onunla gizlice buluşmaya devam eder. İki genç, Pia'nın kökeniyle ilgili gerçeğin ipuçlarını bir araya getirmeye başlarlar ancak gerçeğin ölümcül sonuçları hayatlarını sonsuza dek değiştirecektir...

Sevdikleriniz olmadan sonsuza kadar yaşamaya değer mi?

"Khoury'nin ilk romanı okuru yağmur ormanlarının yemyeşil doğasıyla buluşturuyor... Son derece sürükleyici bir hikâye... Baştan çıkarıcı bir deneyim."
-Kirkus Reviews-

"Bu harika çıkış romanı, ileri genetik mühendisliğinin ürünü on yedi yaşındaki ölümsüz bir genç kızı anlatıyor... 
Pia büyüleyici bir kahraman." 
-Publishers Weekly-

"Zekice kurgulanmış Orijin, sürükleyici bir okuma deneyimi sunuyor... İçinde romantizm barındıran bu macera romanı, bilimsel ama son derece egzotik bir ortamda, sonsuzluk arzusunu bambaşka bir bakışla sunarken zorlayıcı bir etik ikilemin de sınırlarında dolaşıyor." 
-Booklist-


Kitabın konusunda ölümsüzlüğün bilimsel keşfi diye okuyunca büyük bir merakla okumaya başladım. Yalın dili ve sürükleyici anlatımı sayesinde de çok kolay okudum. Klasik bilim-kurgu kitaplarından biraz daha farklıydı. Ana karakterlerin yaşının küçüklüğü ve her şeyden habersiz oluşlarının etkisi sanırım.

Benim beklentim daha bilimsel bir kurguydu ancak hikaye ilerledikçe fantastik unsurlar ön plana çıktı. Pia karakterini sevdim. Her ne kadar sürekli mükemmel olduğu söylense ve insanlar ona gıpta ile baksa da o kadar yalnız ve duygusuz bir hayatı var ki üzülmemek elde değil. 

Amazon ormanları ve yerlilerin dahil olduğu kısımlara bayıldım. Özellikle de Eio karakterini çok sevdim. Bilim insanlarının soğukluğu ve bilim uğruna her türlü ahlak dışı davranışı sergileyebilecek olanlarının varlığı günümüzde artık sır olmasa da zaman zaman yok artık dedirtti.

Her ne kadar beğensem de kafamda okurken tam oturmayan boşluklar kaldı. Bir tık daha iyi olabilirmiş sanki.. Kitap Corpus serisi olarak duyurulmuş ancak hikayenin bittiği yerden nasıl devam ederler bilemedim. Zaten devam etmese de çok yokluğunu aramam. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;