2016/09/15

Alera - Krallığın Kaderi- Cayla Kluver


alera krallığın kaderi ile ilgili görsel sonucu

Alera - Krallığın Kaderi
Puanım 5/4,5

Telafisi Olmayan Kayıplar, Sonu Görünmeyen Başlangıçlar Ve Yıkımların Arasında Ayakta Kalmaya Çalışan Bir Aşkın Finali.

Çökmüş bir ülkenin kraliçesi olan Alera, düşmanına âşıktır. Shaselle ise katledilen bir babanın kızı, amacı olan bir asidir. 


Biri eski Hytanica Sarayı'nın duvarları ardına sığınıp çok sevdiği ülkesinde barışın bozulmaması için bıçak sırtında yaşamaktadır. Diğeriyse savaştan harap olmuş sokaklarda, ailesinin başına gelen trajedinin intikamını almak için, isyan fısıltılarının izini sürmektedir. 

Alera ve Shaselle, onları sevdiklerinden ayıracak seçimlerle karşı karşıya kalırlar. Hikâyeleri kesişirken, ortada dönen bir komplo, kölelik, ölüm ya da yepyeni bir özgürlükle sonuçlanabilecek olayların fitilini ateşleyecektir. Tabii ikili, gerekli fedakârlıkları göze alabilirse...

"Bir solukta okuyacağınız, heyecan dolu olaylar ve aile trajedisiyle benzerlerinden sıyrılıyor."
-RT Book Reviews-


Serinin final kitabı çıkalı çok olmasına rağmen ben anca okuyabildim. Bunda biraz ikinci kitapta aksiyon ve acıların yoğunluğuna rağmen Narian & Alera ilişkisinin hız kesmesinin biraz da diğer kitaplara öncelik vermemin payı var. Öncelikle seriye bütün olarak bayıldım. En sevdiğim karakter Narian'ın bu kitapta kilit rolde olması ise okuma zevkimi arttırdı. 

Aşktan ziyade bir özgürlük mücadelesinin verildiği bir devrim kitabı demeliyiz sanırım son kitap için. Alera, ülkesinde başamir olarak bir kukladan fazlası olmaya çalışırken, Narian ile aralarında ki ilişkiyi herkesten saklamaya çalışıyorlar. Düşman işgali altında ki Hytanica halkının çektiği çileleri duydukça kendini barış içinde yaşama konusunda kandırdığını düşünen ancak bir türlü harekete geçemeyen bir Alera ile karşı karşıyayız ki ben bu karaktere çok kızdım.

Resmen bir ara aşktan gözü döndü ve her şeye gözlerini kapadı. Özellikle spoiler olmaması için anlatamadığım bir bölüm var ki çileden çıktım. London yine en sevdiğim karakterlerden biri oldu ki bu kitapta çoğunlukla kayıptı. Narian'a ise hikayenin sonlarına kadar güvenemedim. Tamam sevebilirim ama söz konusu olan bir ülke var.

Bu kitapta Steldor hakkında ki tüm düşüncelerim değişti. Zaman zaman üzülsem de sonu iyi bitti. Hikaye diğer kitaplardan farklı olarak iki karakter tarafından anlatılıyor ki halkın yaşadıklarını da bire bir anlayabilelim. Shasella, Steldor'un kuzeni ve babası kardeşine benzerliği dolayısıyla Ulubey tarafından öldürülmüş. Cockry askerlerine karşı müthiş bir öfke besleyen ateş gibi bir kız. Gerçi o da yaptığı hata ile neredeyse tüm direnişi mahvedecekti ancak şansına olaylar beklenmedik şekilde gelişti. İkinci kitapta saygımı kazanan Baş Rahibe Nantilam ise bu kitapta nefretimi kazanmayı başardı. :)

Final kitabına bayıldım. Tüm seriye yakışan harika bir devrim hikayesi.. 

Seri Sıralaması;
3) Alera - Krallığın Kaderi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;