2016/05/27

Nabız Kitap Yorumu



Nabız - Gail McHugh
Puanım 5/4

Emily Cooper tanıştıkları günden beri aklından çıkmayan Gavin Blake'le beraber olabilmek için her şeyi bir kenara bırakmaya hazırdır. Peki, Gavin yakında evlenecek olan Emily'yi hâlâ istemekte midir?

Kalbi kırılan Gavin, kendini toplumdan soyutlayan ve zihnini uyuşturan bir yaşam tarzına sığınmıştır. Emily ise ilişkilerde güçlü taraf olmaya alışık değildir ancak Gavin'e yardım edebilecek tek kişidir. Aralarındaki engel tanımaz tutku onları bir araya mı getirecektir yoksa ilişkilerini başlamadan bitirecek midir?

"Yetenekli yazar Gail McHugh, Nabız'da tüm ustalığını sergilemiş. Gavin kadar çarpıcı bir karaktere rastlamak güç."
-A. L. Jackson-

"Gail McHugh, Gavin Blake'le romans standardını bambaşka bir seviyeye taşımış. Gavin Blake bu neslin en gözde kurgu erkek arkadaşı." 
-Gretchen de la O-

"Reddedilemeyecek kadar seksi. McHugh şiddetli tutkuların kraliçesi."
-Michelle A. Valentine, New York Times Çoksatan Yazarı-


Hemen söylemeliyim ki ikinci kitabı ilkinden çok daha fazla sevdim. Bunda ki en önemli etken Dillon karakterinin fazla bulunmamasıydı. Yazar onu yine de kurguya eklemeyi bulmuş ki çok sinir bozucu bir şekilde yapmış bunu ama çok azdı. Diğer etken ise birbirlerini affetme sürelerinin kısa oluşuydu. İlk kitabın sonunu bilenler, çiftimizin birleşemeyecek gibi göründüğü bir noktada bittiğini bilir. Hemen kaldığı noktadan devam etmiş yazar. 

Bu gibi durumlarda acaba yazarlar hikayeyi bütün olarak yazıyor da yayınlarken mi kesiyor diye düşünüyorum. Aynı hissiyatın içine girmek aylar sonra çok kolay olmasa gerek. Kurgunun aşk üçgeni saçma bir hal aldı bu kitapta ki okuyucunun sinirlerini zıplatmak için yapılmış.

Gavin ve Emily'ye gelirsek ilişkileri o kadar mükemmel, birbirlerine karşı o kadar vericiler ki çevremde böyle bir çift olsa üstlerine kusarım. Hadi ama kim sürekli o kadar aşk sevgi tanımlaması yapar ki.. Hiç birimiz ilişkimizde sabah akşam bizim için ne ifade ettiğini falan anlatmayız. Hatta partnerimiz anlatırsa da bir iki gün içinde sıkılırız. Özellikle de ukala Bay Blake için garip bir durum. Diğer sıkıntı ise yine zaman problemi.. Yazar bir gece önce karakteri hangi durumda bıraktığını unutuyor. (Örnek verirsek gece ağır gripse ertesi gün turp gibi.. ) 

Hele o Gavin için yazdığı bir sahne var ki , çok gereksiz, sevimsiz ve klişe olmuş. Elektroşoklar mı ? Tüm dizi, film, kitap kurgularında kullanıldı.

Sonuçta yazarın kaleminin akıcı olması hikayeyi kurtarıyor ama karakterlerin repliklerini yazarken cinsiyetlerini dikkate almamış.  Hiç bir sorunu olmayan Gavin karakterinin sürekli sevgi pıtırcığı halinde dolaşması göz devirmeme neden oldu. Bu kitabı da sürekli gömüyorum ama yüksek puan veriyorum çünkü bu yazdıklarım benim aşka bakışım, başkaları okurken çok beğenebilir. Ancak romatizm ve seks ağırlıklı kitaplarda çok daha iyisini okumuştum.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;