2016/03/08

Ateş Böceği Serisi Kitap Tavsiyesi



Ateş Böceği Yolu- Kristin Hannah 
Puanım 5/5
DOSTLUĞUN BÜYÜSÜ ÜZERİNE OLAĞANÜSTÜ BİR ROMAN

“Ateşböceği Yolu’nda Kristin Hannah sevgi ve sadakat üzerine keskin ve unutulmaz bir hikaye yazmıştır.”

Jacquelyn Mitchard

“Kristin Hannah 70 ve 80’lerin heyecanını ve enerjisini ortaya sermektedir ve bunu öyle bir derin seviyede yapmaktadır ki okuyucuları iki kadın arasındaki dostluğun tam kalbine taşıyor.

Ateşböceği Yolu bir şaheser.”

Elin Hilderbrand

“Hayatımızdaki en önemli şeylerden biri olan ebedi dostluk üzerine dokunaklı, enfes bir roman.”

Elizabeth Buchan

“Bu muhteşem romanın sayfalarını çok hızlı geçmek istemeyeceksiniz. Kapıyı kilitleyin, telefonunuzu kapatın, ve yanınıza bir paket mendil alıp koltuğunuza yerleşin. (Sonra uyarmadı demeyin.) Kristin Hannah’dan başka hiç kimse kadınların dostluğunu tüm acısı, tatlısıyla bu kadar güzel yazamazdı.

Harika bir yazar.”

Susan Elizabeth Phillips

“Ateşböceği Yolu okumayı neden sevdiğimizi bize bir kez daha hatırlatıyor.”

Patricia Gaffney

Yazarın her kitabında farklı bir duygusal fırtınanın içine bizi çekmesine ve her kitabında sevginin farklı türlerinin bize anlatmasına o kadar alıştık ki son kitabını bir türlü bitiremedim. Ateş Böceği Yolu benim favori kitaplarım arasında kesinlikle..

Tully ve Kate'in, 70'lerde bir gece tesadüfen tanışması ve inanılmaz arkadaşlıklarını konu alan bu muhteşem hikayede, iki genç kızın gençlik trajediler, birlikte birer kadına dönüşmeleri ve dostluklarını hep kalplerinin bir köşesinde tutmalarına tanık oluyoruz.

Ateş Böceğinin Şarkısı - Kristin Hannah
Puanım 5/5

Ateşböceğinin unutulmaz hikâyesi devam ediyor...

Uzun zaman önce, hayatımın en kötü gecesinde Ateşböceği Yolu denen kapkaranlık bir sokakta yapayalnız yürürken ruhuma dokunan biriyle karşılaştım.

O gün bizim başlangıcımızdı. Aradan otuz yıl geçti... Tully ve Kate. Sen ve ben dünyaya karşı. Seninle sonsuza dek dost kalacağız. Ama her hikâyenin bir sonu vardır, değil mi? Bir şekilde yola devam etmen gerekir.

Geçmişi yaralarla dolu Tully...

Fedakârlığıyla etrafına ışık saçan Kate...

Onların dostluğunu ölüm bile bozamaz.

"Ailesi için büyük bir savaş verenlerin hikâyesi... Ateşböceğinin Şarkısı sizi çok şaşırtacak."

-Publishers Weekly-

"Derin ve etkileyici karakterlerin olduğu duygu dolu bir roman..." 

-Wisconsin Book Watch-

"Fedakârlığı, sevgiyi ve affetmeyi Kristin Hannah kadar güzel anlatabilen başka bir yazar yok."

-Kristine Huntley-


Yazarın seri olan tek hikayesi, hakkınıda veriyor doğrusu..
İlk kitapta o kadar down olduk, o kadar ağladık ki, Kate'İn kurduğu müthiş ailenin ve tabii ki Kate'siz yoluna devam etmek zorunda kalan Tully'nin inanılmaz öyküsünü yazmak zorunda kaldı yazar. 

Bu ikinci kitabında Kate'in bıraktığı çocukları, özellikle kızının müthiş değişimi, Tully'nin zaten berbat olan geçmişi ile birlikte son yıkımı kaldıramaması ve Kate'in eşinin çaresizliği..

İlk kitapta Kate'in Tully'yi kıskanıp kıskanmadığını çok merak etmiştim. Aynı eğitimi almalarına rağmen Tully dünyaca ünlü bir televizyon yıldızı, Kate ise aşkı ve ailesini seçen bir kadın olmuştu. Kendi kızı Tully için ölüyor ve idol olarak görüyordu hatta eşi ilk önce ona aşık olmuştu. 

Bu kitapta ise Kate'in kaybının yıkımını okurken kendi hayatımda bizi domine eden kim diye düşündüm.. Kim olmasa bu kadar dağılabiliriz. Tabii ki annem.. Buradan bu harika kitapları okumamış olanlar varsa şiddetle tavsiye ederim. 


Son olarak ta bu kitap sayesinde hatırladığım çocukluk anılarım ve ateş böceklerine selam olsun. ''Siz hiç ateş böceği gördünüz mü?'' diye bir tiyatro oyunu vardı, ilk o zaman fark etmiştim artık görmediğimi.. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;