2016/03/22

Yıldız Masalı Kitap Yorumum


Yıldız Masalı - Kristin Hannah
Puanım 5/5
Gökyüzünde her an bir yıldız doğar, bir yıldız ölür. Bu sonsuz masala kulak verenler için umut ve aşk asla uzaklarda değildir…

Evliliğine yıllarca büyük emek veren Annie beklemediği bir anda kocasının başka bir kadına âşık olduğunu ve boşanmak istediğini öğrenir. Bu büyük sarsıntıyla baş etmekte güçlük çektiği için de çareyi büyüdüğü kasabaya, babasının yanına dönmekte bulur. Fakat kasvetli bulutların hâkim olduğu bu sahil kasabasında Annie'yi bambaşka çelişkiler ve romantik ikilemler beklemektedir. 


Bir gece çocukluk aşkı Nick ve onun duygusal bir travma atlatmış küçük kızıyla karşılaşır ve inanmakta güçlük çekse de mutluluğu yakalamak için bir şansı daha olduğunu düşünmeye başlar. Gün geçtikçe eski hayatı ile yeni hayatı arasında tercih yapacağı bir dönüm noktasına yaklaşan Annie, içinde uzun zamandır sesini duymadığı bambaşka bir kadının doğuşuna da şahit olur.

"Yıldız Masalı'nı, kendini sımsıcak bir coşkuya kaptırmak isteyen tüm kadınlara içtenlikle öneririm."      
-Washington Post Book World-

"Kalbin derinliklerine inen duygularla yazılmış... Aşk ve romantizmle dolup taşan kitapları okumayı seviyorsanız Yıldız Masalı'na bayılacaksınız."
-Cleveland Plain Dealer-

"Nefis bir sadeliğin yanı sıra şefkatin ne olduğunu çok iyi anlatan bir hikâye."
-Diana Gabaldon-


Kristin Hannah'ın tüm kitaplarını okudum, bazılarını çok beğendim, bazıları ise idare ederdi. Yazarın kalemi o kadar güçlü ve duygusal ki zaten ne olursa olsun neden okudum diyemiyorsunuz. Yıldız Masalı yine çok beğendiğim kitaplarından biri oldu.

Annie, küçük bir kasabada yetişmiş ve büyük bir şehre yerleşmiş, eşi ile mükemmel bir hayatı olan, üniversite çağında bir kızı olan orta yaşlı bir kadındır. Kendisini ailesine adamış ve hayatlarında ki mükemmel olmayan bölümleri göz ardı etmeyi zamanla öğrenmiş olan Annie, kızını okul için uğurladıkları gün Mükemmel!! olan kocasının daha genç bir kadına aşık olduğunu ve boşanmak istediğini öğrenir.

Bu sahte mükemmel hayatın başına yıkılması ile ne yapacağına karar vermek zorunda olan Annie, kendini toplamak için doğduğu kasabaya babasının yanına gider. Şehirde alıştığı hayatın yanında tam anlamı ile tozlu ve bitik bir hayat olan geçmişinde huzur arar.

İlk aşkı Nick ise, mutluluğu bulduğu karısını kaybetmiş ve bundan dolayı sorunlar yaşayan 5 yaşında ki Izzy'ye ulaşmaya çalışan ancak bunu beceremeyen, kendi kederi ile kızının kederi altında boğulmak üzeredir. Annie ile karşılaştıklarında, onun durumunu gören Annie sonunda hep yaptığı şeyi yapmanın bir yolunu bulduğu için rahatlar ve seve seve Nick ile Izzy'ye yardımcı olmaya çalışır.

İlk başta zorlansalar da rutinlerini oturtan çiftimiz tam mutluluğu bulmuşken, Annie'nin kocası fikrini değiştirir ve karısını geri ister. Eski hayatı ile yeni hayatı arasında kalan Annie'nin vermesi gereken karar basit gibi görünür ama başka faktörlerde (ki ne olduğu sürpriz olmak zorunda) işin içine girince kalbini bırakıp kocasının yanına dönmek zorunda kalır.

Kocasından nefret ettim, Annie'ye de kızdım çünkü verdiği karar tam bir saçmalıktı. Hele Izzy, ona o kadar alıştıktan sonra.. Yurt dışında da okurlar kitabın sonundan memnun olmadıkları için ikinci kitabın geleceğini düşünmüşler ancak bir röportajında Kristin, ''Annie'ye ait anlatacak başka bir hikayem kalmadı.'' demiş. Tam bir saçmalık! Ancak ne kadar kızsam da hikaye kesinlikle okunmaya değer..

** Dipnot: Kitabın kapağına bayıldım. Resmen yaz akşamlarını orada geçirmek istiyorum. Yazarın tüm kitap kapakları birbirinden güzel zaten..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;