2016/03/03

En Yakın Arkadaşımın Kızı Kitap Yorumu


En Yakın Arkadaşımın Kızı - Dorothy Koomson
Puanım 5/4
Birbirlerinin en yakın dostu olan Kamryn Matika ve Adele Brannon, aralarına hiçbir şeyin giremeyeceğini düşünürdü -ta ki Adele düşünülemezi yapıp Kamryn'nin nişanlısı Nate ile birlikte olana kadar...
Daha da kötüsü, hamile kalacak ve doğuracaktı. 

Kamryn bu ihanet hakkındaki gerçeği keşfettiğinde onları bir daha görmeyeceğine yemin etti.Birkaç sene sonra Kamryn, Adele'den onu hastanede ziyaret etmesini rica eden bir mektup aldı. Adele ölecekti, Kamryn'e, kızı Tegan'ı evlat edinmesi için yalvarıyordu.

Oysa harika bir işi ve hareketli bir sosyal hayatı olan Kamryn'in beş yaşındaki bir çocuğa ihtiyacı hiç yoktu. Özellikle de ona Nate'i hatırlatan bir çocuğa. Fakat Tegan'a bakacak başka kimse olmadığına ve Adele de ölüm döşeğinde yattığına göre, Kamryn'in seçim şansı var mıydı ki?Genç kadının affedişe, aşka, sorumluluğa ve en önemlisi de kendi kendini anlamaya doğru uzanan zor yolculuğu böylece başlamış oldu.

"Duygu yüklü, son derece zeki bir modern dram." -Heat

"Her satırı gerçek duygularla yüklü, yürek burkan bir hikâye... " -New Woman

"İlk sayfadan itibaren hem gülüyor hem de ağlıyordum. Koomson yetişkin sorunları ile yüzleşiyor: Dostluk, ölüm, ihanet ve bağışlama... Çok etkileyici." -Adele Parks

"Çok renkli ve sıradışı" -Company

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Kesinlikle bayıldım. Duyguları o kadar güzel işlemiş, öyle bir kurgu kurmuş ki, sık sık empati yaptım. Acaba ben olsam affedebilir miyim diye?

Kamryn, Adele ile okul çağlarında arkadaş olmuştu. Kendi ailesinde çok sıkı bir babaya sahip olan ve şiddete maruz kalan Adele için Ryn bir can simidi ve kız kardeşti. Yada Ryn öyle sanıyordu. Ta ki düğününe sayılı günler kala Adele ile Nate'in birlikte olduklarını ve Adele'in hamile olduğunu öğrenmesine kadar. Ryn hayatını komple değiştirip, yaralarını sarmaya çalışırken, başarılı bir iş edinmiş ve kendisi için güzel bir hayat kurmuştu. Adele'den sürekli gelen mektup ve kartları ise yıllardır görmezden geliyordu. 

Olayların 5 yıl sonrasında doğum günü kartlarını okurken, Adele'den gelen mesajı aldığında şoka giriyor. Adele, lösemi ve sayılı günleri kalmış. Kızı ise babasının elinde ve ölümünden sonrada muhtemelen esirgeme kurumuna verilecek. Ryn'dan ona bakmasını istemektedir. Tüm hayatını gözden geçiren Ryn, bir çocuğa bakmayı hiç düşünmemiştir, özellikle ona eski nişanlısını ve arkadaşının ihanetini sürekli hatırlatacak, annesini kaybetmek üzere olan bir kız..

Tegan'ı büyükbabasının evinde, odaya kapatılmış, aç ve bakımsız gördüğünde tüm duyguları ve düşünceleri değişir. Adele'in kaybını atlatmaya çalışırken, Nate ile de görüşmek zorunda kalan Ryn, iki erkek arasında kalır. Adele'e bahşettiği affını Nate içinde verebilecek midir? Ama en önemlisi bundan sonra kızı ile birlikte kuracakları hayat ve gelecekleridir.

Kesinlikle bayıldım. Hem duygusal hem de güldüren çok sürükleyici bir hikaye.. Bir bölümünde Ryn ile Tegan marketteyken, zenci olmasından dolayı beyaz bir kızının olamayacağı söyleniyor ve evlat alma sürecinde annesi onay verse de bir sürü sorun çıkarılıyor. Irkçılığın bu şekilde işlendiği bir hikayeye denk gelmemiştim. Çok sinirlendim..





1 yorum:

  1. kesinlikle çok beyendim kah güldüren kah aglat duygusal espirili affetmenin hayatın önemini vurgulayag duygu yüklü bu kitabı okumanızı kesinlikle tavsiye ederim yayın evinede teşekkür ederim bizleri böyle deyerli kitapla buluşturdukları için

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;