2015/12/24

On Küçük Nefes - K.A.Tucker

On Küçük Nefes - K.A.Tucker
Puanım 5/4

Sadece nefes al Kacey.On küçük nefes. 
İçinde Tut.Hisset.Sev.
Dört sene önce sarhoş bir sürücünün neden olduğu trafik kazasında annesiyle babasını,erkek arkadaşını ve en yakın kız arkadaşını kaybeden Kacey Cleary'nin hayatı yerle bir olmuştu. 

Hâlâ kazadan sonra arabanın içinde sıkıştığını anı ve annesinin son kez aldığı nefesi hatırlayan Kacey,geçmişini geride bırakmak istiyordu. İki otobüs bileti alan Kacey ve on beş yaşındaki kız kardeşi Livie, hayatlarına yeniden başlamak üzere Michigan'dan kaçıp, Miami'ye gelmişlerdi.

İlk başlarda,geçim sıkıntısı çektikleri hâlde,Kacey endişeli değildi. Her şeyin üstesinden gelebileceğini düşünüyordu.Tek istisna, 1D dairesindeki gizemli komşularıydı. 

Alev alev yanan mavi gözleri, derin gamzeleri ve kusursuz bedeniyle Trent Emerson, iyi çocuk ve kötü adam arasındaki karşı koyulmaz çizgiyi temsil ediyordu. Trajik geçmişinden sonra katı bir mizaç geliştiren Kacey, herkesi kendinden uzak tutmaya kararlı olsa da ikisi arasındaki karşılıklı çekime dayanmak çok güçtü. 

Trent ise Kacey'nin herkese kapattığı kalbine girmek için her şeyi yapabilirdi…Her ikisinin dünyasını paramparça edecek müthiş bir sırrı açıklaması gerekse bile...


Kitabı okuyalı biraz zaman geçti ama o zaman her ne kadar sonunu baştan tahmin etsem de çok severek okumuştum. Sanırım dram konularını aşkla birleşince seviyorum. Aslında kapağına bakınca kitabın biraz paranormal olduğunu düşündüm ama değilmiş.

Kacey ailesinin ölümünden sonra gördüğü psikolojik tedavilere rağmen kendisini sertleştirmiş, hayata kapatmış, kardeşi için hayata tutunmaya çalışan bir kız.. Teyzesinin evinden kardeşinin yasal olarak yaşı tutmadığı için resmen kaçarak ayrılan ve başka bir şehre taşınan Kacey, taşındığı apartmanda yan komşusunun çalıştığı barda barmeid olarak işe alınır. 

Beklediğinden fazla kazanması ile kardeşi ile kendisine yeni bir hayat kuran ve kendi hayallerini erteleyen Kacey, kimseyi etrafına yaklaştırmamak konusunda kararlıdır. Ta ki yan komşusu Trent ile tanışana kadar.. Onun duvarlarını aşmayı başaran Trent fazla mükemmeldir, kabuslarını anlamakta ve ne yaparsa yapsın gitmemektedir. 

Hikayede bundan sonrası gayet tahmin edilebilir olmakla birlikte yazarın muhteşem kalemi, karakterlerin neşeli diyalogları ve olay örgüsünün sadeliği ile hiç bırakmadan okunacak çok güzel bir kitap çıkmış ortaya.. Kacey'in ısrarla ayakta kalmaya, güçlü durmaya çalışmasını Trent'in ise kefaretini sevdim. Dramdan çıkan aşk, her ikisi de kendi kabuslarıyla baş etmeye çalışan iki gencin aşktan affetmeyi çıkarabilmelerine ise bayıldım.  Bir yandan okurken bir yandan empati yapıp, o kadar da olmaz dediğim yerde aslında olur mu sorularıyla okudum..




''Sadece nefes al Kacey.On küçük nefes. İçinde Tut.Hisset.Sev.'

" Sonsuzluk uzun bir zaman. " Trent bana sıkıca sarıldı "Sonsuzluk seninle birlikte yeteri kadar uzun bir süre değil. " 

Farklı karakterlerle seri olan bu kitabın, devamı çevrilir mi bilemem ama yazarın kalemine ve zekasına bayıldım.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;