2016/01/05

Bela Kitap Yorumum






Bela - Sally Green
Puanım 5/5


Sen bir cadısın, yarı Ak, yarı Kara. Okuyamıyor, yazamıyorsun ama iyileşiyorsun hızla. Karanlık çökünce kapalı bir yerde kalırsan hasta oluyorsun. Annalise'e çok âşıksın ama Ak Cadılardan nefret ediyorsun. 

On dört yaşından beri bir kafesin içinde tutsaksın. Kaçmalı ve o korkunç, katil babanı bulmalısın. Bunu başarmalısın, on yedinci yaş gününden önce hem de. Çünkü sen yok edilmesi gereken bir Bela'sın.

"Karanlık ve tüyler ürperticibir hikaye, unutulmaz bir anakarakter."  -Publishers Weekly-

"İyiyle kötünün sınırlarını zorlayan,korkutucu ve çarpıcı bir kitap. Nathan'ınhayatta kalma savaşı incecik bir ipin ucunda -üstelik bu daha başlangıç."   -Booklist-

"Fazlasıyla iyi ve tehlikeli bir şekilde bağımlılık yapıcı."   -Time-

Okurken çok üzüldüğüm bir hikaye oldu. Nathan hem ak hem de kara cadı.. O bir melez ve bundan da beteri hiç tanımadığı babası tarihin en güçlü ve acımasız kara cadısı... Ve cadılar onun günahlarını Nathan'a ödetmek istiyor. Evet Nathan'ın çocukluğu ile başlayan bu hikaye hemen içine alıveriyor sizi.  

Peki kara cadılar kötüde ak cadılar iyi mi? Bence daha tehlikeliler..

Her cadı 17 yaşına basarken ailesinden birisinin kanını içip 3 hediyesini almak zorunda. Yoksa yeteneklerine kavuşup, gerçek bir cadı olamıyorlar ve yavaş yavaş acı çekerek ölüyorlar. Nathan 3 hediyesi ve yeteneğini ninesinden alacaktı ama ak cadı meclisi buna izin vermiyor! 

Zaten Nathan'ın ailesinde ki herkes annesi gibi bir şekilde intihar etmeye zorlanıyor. Nathan'ın istediği hayatı sürdürebilmesi için önüne tek seçenek sunuluyor, babasını öldürmek. Nathan ne olursa olsun babasını öldürmeyeceğini dile getiriyor.

Bu kitap ta Nathan bir kafesin içinde bir ak cadı tarafından güya eğitiliyor. Aslında işkence çekiyor ve kaçışı gerçekten imkansız görünüyor. Üstelik babası bu cadının kardeşini öldürdüğü için Marcus'tan (babası) ve dolaylı olarak ondan nefret ediyor. Bu kafeste olduğu süreçte bitirdi beni zaten..

Nathan zor anlıyor, okuyup yazamıyor ama çok çabuk iyileşiyor, gece kapalı yerlerde kalamıyor yani kara cadıların tüm özelliklerini taşıyor.Hayatında ki tek olumlu kişi kardeşi Arran ve aşık olduğu ak cadı olan Annalise.. Ama onunda abileri var ve hepsi Nathan'dan nefret ediyor. Bu arada her cadının belirgin özellikleri var ama Nathan'ın ki henüz bilinmiyor.

Böyle akıp giden bir hikaye çok sevdim. Heyecanla okudum..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;