2016/01/07

Gölgeler - Paula Weston Kitap Yorumum


Gölgeler - Paula Weston
Puanım 5/4

Gaby Winters yaklaşık bir yıl önce ikiz kardeşi Jude'u bir trafik kazasında kaybetmişti. Kazadan sonra bedeni iyileşmişti ama acısı hâlâ ilk günkü gibi tazeydi ve kâbusları bitmiyordu: Her gece kâbuslarında iblislerle ve cehennemin diğer yaratıklarıyla savaşıyordu.

Ve sonra karşısına Rafa çıktı. Rafa, sadece kâbuslarında sık sık gördüğü çocuk değildi, aynı zamanda ikiz kardeşi Jude'la da bir geçmişleri olduğunu iddia ediyordu. Gaby, hayatı ve kendi hakkında bildiğini düşündüğü gerçeklerin sadece birer yalan olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştı ve bulması gereken gerçekler kâbuslarındaki gölgelerde gizliydiler. Rafa kimdi? Refaimler kimlerdi? Ve en önemlisi Gaby kime güvenebilirdi?



Gaby'nin kardeşini kaybettiği kazadan sonra bir sahil kasabasına yerleşiyor. Dünyalar tatlısı bir ev arkadaşı var ve ailesi ile bağlarını koparıyor. Tek sorunu kâbusları .. 

Bir gece barda çok yakışıklı olan (Rafa) kâbuslarında ki erkeği görüyor. İlk tanıştıklarında onun şaka yaptığını zanneden Rafa gerçekten hafızasında olan sorunu farkettiğin de olaylar hareketleniyor. Kurguda olayları parça parça öğreniyoruz. Nefiller, melekler, iblisler hepsi toplanmış. Hatta kendi aralarında bile bölünmüşler. 

Kendi hafızasının silindiğini ve çok yetenekli bir nefil olduğunu öğrenen Gabe aynı durumun kardeşinin de başına gelmiş olabileceğini düşünüyor. Ve iyi nefiller, kötü nefiller derken  kendini allak bullak ve eski haline göre savunmasız bir durumda buluyor. Kime güveneceğine bir türlü karar veremiyor.

Evet kurgusu gerçekten karışık ama bir o kadar hareketli ve detaylı karakterlerle süslenmiş harika bir kitap okudum. Kesinlikle tavsiye ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;