2016/01/16

Tanrılar Geçidi - Josephine Angelini #3


Tanrılar Geçidi - Josephine Angelini
Puanım 5/4
-Aralarında gizlenen bir TİRAN…
-Seçim yapmak zorunda olan bir ÂŞIK…
-Ve hepsini sona erdirecek bir SAVAŞ…

Tanrıların savaşa karşı duydukları açlığın pek çok cana mal olması ve büyük yıkımla ilgili görüntüler Helen'ı rahatsız etmeye devam ediyordu. Onları bir kez daha hapsetmenin yolunu bulamazlarsa sonu gelmez bir kaosa sürüklenme tehlikesi ile karşı karşıyaydılar.

Helen'ın sahip olduğu güçler arttıkça ölümlü arkadaşları ile arasındaki mesafe daha da büyümeye başlamıştı. Ne yazık ki bu durum, ondan korkmakla saygı duymak arasında bocalayan bir zamanların ayrılmaz grubunun bölünmesi anlamına da geliyordu.

Tiran'ın aralarından biri olduğunu söyleyen Kâhin, işleri daha da çıkmaza sürüklerken, bütün oklar Orion'u işaret ediyordu. Hâlâ onu mu yoksa Lucas'ı mı sevdiğinden emin olamayan Helen, gitgide yaklaşmakta olan savaş yüzünden artık bir karar vermek zorundaydı.

İlk iki kitaba göre final kitabından beklentim çok yüksekti sanırım. Diğerlerini okuyalı çok zaman geçtiği için detayları unutmuşum ve ben toparlayana kadar kitabın büyük kısmı gitti. Onun için serileri toplu okumak lazım kesinlikle..
Cassandra, kader tanrıçalarını engellemenin bir yolunu buluyor ve kehanetleri bir süre için durduruyor. Helen'in yer altı dünyasında dolaşabilme nedeni bir Dünya Kurucu olmasıymış. Bu da Atlantis ve Avalon'a bağlanmıştı. Geçmişte ki efsane ve kehanetlerin çoğu bu üçleme de bir araya toplanmış. Helen'in arkadaşlarından gördüğü ihanet, soyların kendi arasında ayrılması ve Tanrıların serbest kalmasıyla çok hareketli bir kitap olmuş. İlk iki kitabı okuduysanız zaten beklemeden alacaksınızdır. Aşk üçlemesine gelince, öyle bir şey yok. Başkalarını ne kadar severse sevsin, Lucas'la birbirlerini her gördüklerinde tekrar aşık olmaya mahkumlar.. Aşk mı, lanet mi bilemedim. Yani bir şekilde özgür iraden elinden alınmış gibi geliyor bana ki yazar bu yönden hiç incelememiş.
Tüm tanrıların hapsolmamasına çok sevindim. Özellikle de Afrodit'in..
Helen'in güçlerine yenileri ekleniyor ve gerçekten durdurulamaz oluyor. 

Tiran ortaya çıkıyor...
Büyük döngü üç yüz otuz yıl gecikmeyle neredeyse tamamlanıyor.
Dört Ev'in kanı birbirine karıştı ve Olympos'takiler bir oldu.
Zamanı geldi. Çocuklar ebeveynlerinin yerine geçmek zorundalar yoksa onlara boyun eğecekler.
Kahraman.
Âşık.
Kalkan.
Tiran - hepsi sahneye çıktı.
Savaşçı kanatlarda hazır savaşa katılmayı beklemekte.
Tiran sınırsız bir güçle ortaya çıkıyor. Tek bir seçimle herkesin kaderi belirlenecek.
Nemesis bizi kör etmek için ulağını yolluyor! Karanlıklar etrafımızı saracak!

Onun öldürülmesi gerek! Yoksa her şey yok olacak!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;