2016/01/08

Sis - Paula Weston Kitap Yorumu


Sis - Paula Weston
Puanım 5/5
"Ama ya Jude'u bulamazsak?"

Sıcak nefesi tenime değiyordu. "Eğer hayattaysa, bulacağız." 
"Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?" Ona inanmayı feci halde istiyordum ama Rafa'ydı bu. Varı yoğu aksiyon olup hiç planı olmayan adam.

Gülümsemesi yorgundu, imalı. Hatırlamadığım ortak geçmişimizin bir yansıması. "Çünkü ben vazgeçecek kadar zeki değilim, sen de nasıl vazgeçilir bilmiyorsun."

Gaby Winters'ın kâbusları artık sona ermişti. Ancak hâlâ bilmediği ve inanamadığı çok şey vardı. Eski hayatının büyük bir kısmını hâlâ hatırlayamıyordu. 

Bir zamanlar Refaimler'in, yani saniyeler içinde ülke değiştirebilen kanatsız yarı-meleklerin en iyi dövüşçülerinden biri olduğuna hâlâ inanmıyordu. Ve iblislerin var olduğuna... Ve Rafa'nın yanında kaldığına... Ama en önemlisi, ikiz kardeşi Jude'un hâlâ hayatta olduğuna bir türlü inanamıyordu.

Gaby'nin öğrenmesi gereken çok şey, yenmesi gereken daha çok düşman vardı. En önemlisi ise, tüm korkularına rağmen erkek kardeşini bulmalıydı. Macera daha yeni başlıyor, tehlikeli karanlık giderek yaklaşıyor...

"Korkutucu, ateşli ve merak uyandırıcı." 
- Claudia Gray, Evernight Akademisi romanının yazarı.-

"Yeni ve taze bir soluk… Tüm paranormal kurgu hayranları mutlaka okumalı!"

-Wondrous Reads-

"Sert, zeki ve heyecan verici… Okuduğum en iyi melek temalı kitaptı!" 

-Alpha Reader-



Serinin ikinci kitabı kurgu kısmını geçip aksiyon modunda olduğundan sanırım daha hareketli bir şekilde aktı gitti.

Gabe hala geçmişinin çoğunu hatırlamıyor ve 2 grup nefilimden hangisine güvenmesi gerektiğini bilmiyor. Bu kitapta Rafa'yı daha çok sevdim. Jude'u ararken bitmişti ilk kitap bu kitapta da aramaya devam ediyorlar ancak tek sorunları bu değil. 

İblislerin eline nefilleri hapsedecek bir şey geçiyor ve iki nefil grubunun güçlerini birleştirmesi gerekiyor ancak o egolarla ne kadar başarabileceklerini göreceğiz. Bu kitapta da çok eğlenceli diyaloglar vardı. Gabe'in geçmişinden bahsettikçe bende onun gibi şaşırdım. Bir kaç farklı karakterinde eklenmesi hikayenin dinamiğini arttırmış.

''Kız gibi çığlık atıyorsun.'' Rafa yatakta yanımda oturuyordu.
''Kızım ben.''
Çıplak bacaklarıma baktı. ''Fark ettim.''

''Neyi çözeceğiz? Şu diğer halimin kız kardeşimi almadan kaçacak kadar ve sonra onunla 10 yıl boyunca konuşmayacak kadar büyük bir pislik olduğunu mu? Ve sonra Tanrı bilir ne yaparken neredeyse onun ölümüne neden olduğumu mu? Ve şimdi de iblislerin peşimizde olduğunu mu? Dostum, çözmek istemiyorum.''
''Öyleyse ikiniz de öleceksiniz. Bu kez gerçekten.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;