2016/01/13

Buzkentin En Soğuk Kızı - Holly Black


Buzkentin En Soğuk Kızı - Holly Black
Puanım 5/4
Buzkent tüyler ürperticiydi. Tana bunu herkesten iyi biliyordu. Görkemli bir kafes,
tehlikeli bir hapishaneydi. Lanetliler ve onlarla eğlenmek isteyenler için kusursuz bir mezarlıktı.

Tana'nın dünyasında Buzkent denen, duvarlarla çevrili şehirler vardı. Karantinaya alınmış canavarlarla insanların yaşadığı Buzkentler, av ve avcının bir arada olduğu kanlı bir hapishaneydi. Ve Buzkent'in kapısından bir kez içeri girince, bir daha çıkamazdınız...

Tana son derece sıradan bir partinin sabahında uyandığında, kendini cesetlerin arasında bulacaktı. Korkunç katliamdan onun dışında iki kişi daha sağ kurtulmuştu. Tana'nın sevimli eski erkek arkadaşı ve korkunç bir sır saklayan, gizemli bir genç adam. Tana; üçünün de hayatını kurtarmak için bildiği tek yolu izleyecek, doğruca Buzkent'in dehşet verici kalbine gidecekti.

"Zengin bir atmosfere ve karmaşık karakterlere sahip müthiş bir hikâye." 
-VERONICA ROTH, "Uyumsuz Üçlemesi"nin yazarı-

"Karanlık bir şölen. Okurken heyecan ve tedirginlikten yerinizde duramayacağınız bir roman." 
-Entertainment Weekly-

Bir dünya düşünün vampirler ifşa olmuş ve insanların arasında bulunması kesinlikle kabul edilemeyeceğinden buzkentlere hapsedilmiş. Vampirlerin oradan çıkması kesinlikle yasak ancak insanlar isterlerse içeri girebiliyorlar. 

Ama tekrar çıkmaları için virüs kapmadıklarını (dönüşmeyeceklerini) ispatlamaları gerekiyor ki bu da oldukça yüksek bir mebla demek. Buna rağmen insanlar ölümsüzlük alabilmek için buzkentlere gidiyor ve çoğu sadece yemek oluyor.(Vampirlerin yiyecek sıkıntısı olduğu için dönüştürmeye sıcak bakmıyorlar)

Yani çıkış çok kolay değil.  Tana vampirlerden nefret ediyor çünkü annesi ısırıldıktan sonra bu konuda çok acı tecrübeleri var. Bir sabah parti sonrası uyanıyor ve partide bulunan herkesin öldüğünü (vampir saldırısı) görüyor. Evde sağ kalan sadece 3 kişi var ve biri kesinlikle gün batımında çok acıkmış olacak olan vampir Gavriel ve diğeri de virüs kapmış olan erkek arkadaşı.. 

Üçünün de hayatta kalmasını sağlamak için buzkentin kalbine gitmesi gerekiyor.
Kitap ölüm üzerine kurgulanmış ve her bölüm başında ölümle ilgili ünlü sözler yazılmış. Bu da gotik bir hava vermiş. Sürükleyici, okuması kolay, aksiyonu bol bir kitap olmuş. Sevdim.


''Hiç bir şey ölümden daha güzel olamaz.'' - Watt Whitman

''Hepimiz kendi tedavimizden kaçıyoruz çünkü tüm hastalıkların tedavisi ölümdür.'' - Thomas Browne

''Ölülerimiz bizim için asla ölmezler. Ta ki biz onları unutuncaya kadar.'' 
- George Eliot



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;