2016/01/13

Hayaller Geçidi - Josephine Angelini #2


Hayaller Geçidi - Josephine Angelini
Puanım 5/5
Yalnızca onun yok edebileceği bir LANET... 
Onu entrikalardan koruyan bir SOY... 
Savaşı tetikleyen karşı konulmaz bir ARZU...

Yeraltı dünyasına ayak basabilen tek ölümlü olan Helen Hamilton'ın omuzlarına zor bir görev yüklenmiştir. Ailesinin üstüne karabasan gibi çöken intikam lanetine son verebilmek için geceleri Hades'in karanlık dünyasında dolaşır durur. Gündüzleri ise yitirmekte olduğu akıl sağlığını korumaya çabalamaktan bitkin düşer. Mücadele etme gücünü ancak Lucas'ın desteğiyle bulur.

Helen kırılma noktasının eşiğindedir ama birdenbire ortaya çıkan esrarengiz bir Soy onun imdadına yetişir. Eğlenceli ve cesur bir kişiliğe sahip olan Orion, Helen'ı yeraltı dünyasının tehlikelerinden korur. Ama zaman hızla akıp giderken acımasız düşmanlar ölüm çığlıkları atmaktadırlar. Önlenmesi mümkün olmayan Antik Yunan dünyası ile fani dünya arasındaki savaş, Nantucket'ta güven içinde yaşayan Helen'ı büyük bir ikileme sürükler.

Her sayfası entrika, heyecan ve intikam hırsıyla bezeli büyüleyici bir aşk üçgenini dile getiren bu epik destanı bir solukta okuyacaksınız.

"Açlık Oyunları'ndan sonra elimden düşürmediğim ikinci roman." 
-Sonja Bolle, Los Angeles Times-

İkinci kitapta aksiyon artıyor. Ki bu aslında genelde alışık olmadığımız bir durumdur. Yazarlar ne hikmetse ara kitap mutlaka okunmak zorunda diye kasıp ikinci kitapları pek sallamaz. 

Ancak Josephine bu konuda beni çok şaşırttı.Ve yeni gelen Orion karakterini çok sevdim. Hades'in diyarında Helen'e eşlik ediyor ve onu koruyor. İlk kitabı okuyanların bileceği gibi her Soy'un kendine özgü yetenekleri var. 

Orion'da bu açıdan çok güçlü.. Lucas'la kuzen olmadığı ortaya çıkan Helen iki aşk arasında kalıyor. Aslında sonuç belli tabii ki . Bu arada annesine sinir oldum söylemeden geçemeyeceğim. Babasına ise bayıldım. Sağlam bir kaya gibi ne olursa olsun dönüşünde bekliyor. 

Hector benim Troya hikayesinde en sevdiğim karakterdi. Burada da kesinlikle favorilerim arasında..Üçüncü kitabı da biran önce alıp okumalıyım artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;