2016/02/04

Karmakarışık - Darmadağınık // Emma Chase Kitap Yorumu

 
Karmakarışık - Darmadağınık // Emma Chase
Puanım 5/4
İlk kitabına tam anlamıyla bayıldım. Bir romanı bir erkek karakterin ağzından okuyunca ve bu erkekte Drew Evans gibi kendini bu dünyaya bir nimet olarak gelmiş zanneden şımarık bir züppe olunca karşısında da Kate gibi dişli bir kadın karakterle inanılmaz eğlenceli dialoglarla dolu çok seksi bir hikaye çıkmış ortaya.. Drew ne söylerse ne kadar kızsakta sevmemek imkansız, ben onun tarzına bayıldım. Şöyle ki;

''Açıklamama izin verin. Daha önce hiç bir kadını baştan çıkarmak zorunda kalmadım, en azından bildiğiniz anlamda.. Genellikle, bir bakış, bir gülümseme, bir göz kırpma yeter de artar bile. Cana yakın bir selamlaşma, belki bir iki içecek. Bundan sonra aramızdaki sözlü iletişim yalnızca daha sert, daha fazla, daha aşağı gibi kısa ifadelerden oluşur.. Ne demek istediğimi anladığınız varsayıyorum.''

''Sorun şu ki, kadınlar bir adamın bir kadını istemesini ve bir diğerini becerebilmesini anlamıyor. Kahretsin, bir adam bir kadını sevebilir ve hala başka on kadını becerebilir. Bu böyledir. Seks sadece bir deşarj yoludur...
Tamam Tamam sakin olun, kafama ayakkabı atmaya falan başlamayın. En azından bu adam için böyle. Daha iyi oldu mu?''

Kanapede yatan yüzü tıraşsız, duş almamış şu zavallı yığını görüyor musunuz? Kirli gri tişörtlü ve yırtık eşofmanlı adamı? İşte o benim, Drew Evans.

Ablası ve yeğeni ile olan ilişkisine bayıldım. Aslında aile ile olan dialoglarıda çok eğlenceliydi. Her küfür edişte kavanoza para atması süper bir fikir.. Sonunda dizlerinin üzerine çökmesi be tavan yapmış olan egosunu hiçe sayması çok eğlenceliydi. İlk kitap puanım 5/5 

İkinci kitabı Darmadağınık ise ilişkilerinin ikinci yılından itibaren devamını anlatan yine başarılı bir kitap ancak bu sefer hikayeye Kate devam ediyor. Drew'den sonra Kate'in bakış açısıyla anlatılmasını çok sevemedim. O iç sesler aynı tadı vermedi. Allah'tan kitabın sonunda Drew'in ağzından bir bölüm vardı. Bu seferde ilişki içinde iletişimsizlikten kaynaklanan bir sorun yüzünden sıkıntı yaşayan çiftimizin bu sancılı dönemini anlatıyor. 

''Tetiği çeken Drew olabilir. Ama silahı dolduran benim.''

Madde 1 İnsanlar değişmez. Sihirli değnek diye bir şey yoktur. Hokus pokus falan gibi şeyleri geçin.
Madde 2 Hayat mükemmel değildir. İleride olacakları tahmin edemezsiniz. Zaten bunu beklemeyin.
Madde 3 Asıl önemli olan şu: Zorlu, beklenmedik anlarda yola devam edebiliyor musunuz? Tünelin ucunda beliren ışık, oraya varmak için katlandığınız tüm eziyetlere değer.

''Ya bir kızım olursa ve onun da gözyaşları annesi gibi beni can evimden vurursa?''

Karmakarışık : Zengin, yakışıklı ve kendini beğenmiş Drew Evans ile güzel, zeki ve hırslı Katherine Brooks buluştuğunda işlerin karmakarışık hale gelmesi şaşılacak bir şey değildir.


Drew Evans'ın işi, milyon dolarlık anlaşmalar yapmak ve New York'un en güzel kadınlarını tek bir gülümsemeyle baştan çıkartmaktır. Peki, öyleyse neden yedi gündür evden dışarı çıkmıyor? Neden mahvolmuş, sefil bir halde ve depresyonda? Ona sorduğunuzda size sebebinin grip olduğunu söyleyecektir fakat hepimiz bunun doğru olmadığını biliyoruz.

Katherine Brooks, Drew'un babasının yatırım bankacılığı firmasında işe başladığı anda gösterişli playboyun hayatındaki her alanın bir karmaşaya sürüklenmesine sebep olmuştur. Profesyonel alandaki yarışları Drew'un cesaretini kırıyor, Katherine'e karşı hissettiği çekim dikkatini dağıtıyor ve onu yatağa atma girişimlerindeki başarısızlığı ise tamamen sinirlerini bozuyordur.

Nasıl oluyordu da kadının biri çıkıyor ve ağzı iyi laf yapan çapkın bir adamı mahvolmuş, umutsuz biri haline getirebiliyordu? Hayatta asla sahip olmak istemediği tek şeyi gerçekleştirerek.

'Karmakarışık' dünyada en çok kullanılan kitap sitesi Goodreads'de yapılan oylamalar sonucu 2014'ün en iyi çıkış yapan kitabı seçilmiştir.

Darmadağınık : New York Times çok satan yazarı Emma Chase'in Karmakarışık adlı kitabının devamı olan Darmadağınık'ta, Kate'le Drew'un başına beklenmedik olaylar geliyor ve ikili ilişkileri için yeniden pazarlığa oturma ihtiyacı hissediyor.

İnsanlar ikiye ayrılır: Yaşananlara temkinli yaklaşanlar ve gözünü daldan budaktan sakınmayanlar… Ben hep sakin kalmaktan yana olmuşumdur. Tedbirli, planlar yapan biriyim. Ne var ki, Drew Evans'la tanıştığımda her şey değişti. Drew çok inatçıydı. Kendisine ve tabii bana çok güveniyordu.

Ama bütün aşk hikâyeleri sonsuza dek mutlu devam etmez. Drew ile atlarımızı batan güneşe doğru süreceğimizi mi düşünmüştünüz? O zaman aramıza hoş geldiniz! Şimdi hayatımın en önemli seçimini yapmak zorundayım. Drew ise kendi seçimini çoktan yaptı. Hatta bu kararı ikimiz adına da vermeye çalıştı. Ama bildiğiniz gibi, ben öyle biri değilim. O yüzden tek başıma Greenville, Ohio'ya döndüm. Gerçi aslına bakarsanız tam olarak yalnız sayılmam… 

Şunu öğrendim ki eski alışkanlıklar kolay kolay yok olmuyor. Ve bazen yolunuza devam edebilmek için, başladığınız yere dönmek zorunda kalıyorsunuz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;