2016/02/27

Kutsal Aşk Kitap Yorumum


Kutsal Aşk - P.C. Cast
Puanım 5/4

Bir Partholon Masalı
Kasaba öğretmenliğinden mitolojik tanrıçaya... 
Bambaşka bir dünyada yaşanan beklenmedik bir aşk!

İngilizce öğretmeni Shannon Parker, yaz tatiline ufak bir alışveriş yaparak başlar. Satın aldığı, üzerinde Kelt Tanrıçası Epona'nın resmi bulunan bir vazo onu Partholon'a gönderir. Burada herkes ona tanrıça gibi davranmaktadır, hem de oldukça huysuz bir tanrıça…

Shannon, Epona'nın yerini almıştır. Bu durumun hiçbir kadının karşı koyamayacağı, çekici yanları olsa da bir Kentaur'la evlenmek ve şeytani Fomorian tehdidiyle baş etmek zorundadır.

Shannon öldürülmeden, bir atla evlenmeden ya da aklını kaybetmeden Oklahoma'ya dönmenin yolunu aramaktadır…

"Neşeli ve canlı, mitolojik bir dünya."
-Publishers Weekly-


Pc Cast kurgularını ve kalemini çok sevdiğim bir kitap. Tr'de yayınlanıp ta okumadığım bir kitabı yok. Yeni kitabını gördüğümde otomatik olarak alıyorum. Bu kitabı da aynı şekilde kitapçım da görünce konusuna bakmadan almıştım. Öncelikle söylemeliyim ki kurguladığı fantastik dünyayı çok sevsem de bu kitap diğerlerine göre biraz tutuktu. Sonradan açıldı gerçi..

Shannon günümüzde bir lise öğretmeni, bir gün açık attırmadan aldığı bir vazo sayesinde kendini Kelt döneminde ve yüzyıllar öncesinde buluyor. Kendine geldiğinde etrafında ki herkesin ona tanrıça gibi davranması kafasını karıştırsa da, aslında o bir Tanrıça.. Şımarık Tanrıça Epona'nın yaklaşan tehlikeyi görünce kendini bir büyü ile onunla değiştirmesi sonucu Shannon ne yapması gerektiğini çözemediği ilkel bir dünyada ve bir Kentaur'la nişanlı olduğunu öğreniyor.

Kentaur dediğin bir at, bildiğin 4 ayağı var ve belden yukarısı insan.. Diğer bir kafa karışıklığı da kendi dünyasında var olan insanların hepsi burada ancak yıllarca önceki halleri ile.. En yakın arkadaşı, babası.. 

Olayları sindirmeye başlayınca Clanfinton(nişanlısı)'a aşık oluyor. Bu arada Fomarian denen iğranç yaratıklarla savaşması ve sıradan Tanrıçalık görevlerine de iyice alışması ile aslında bu dünyaya ait olduğunu fark ediyor.

Yazarın tarzını bilenler bilir ki çok fazla gevezelik mevcut kitaplarında.. O iç ses dış dialog abartısı beni yordu. Benim etrafımda bu kadar çok konuşan insanlar olsa hemen uzaklaşırım. Kurgusu iyi ama hikaye anlatımı çok daha iyi olabilirdi. Birde ana karakter Shannon her ne kadar tatlı olsa da ben çok sevemedim. Clanfinton'a ise resmen aşık oldum. Bir kere adam çok amaçlı.. Hem erkek hem at hiç yürümek zorunda kalmazsın. Birde şaman olmasında gelen gücü ile güvenilir karakterini eklersen, daha ne olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;