2016/02/20

Lux Serisi Yorumum

Lux Serisi - Jennifer L.Armentrout
Puanım 5/3
Babasının ölümünden sonra hemşire olan annesiyle birlikte Batı Virginia’ya taşınıp okula orada devam eden Kathy, sıkıcı ve yalnız geçen günlerinden birinde inanılmaz yakışıklı, kaba ve kendini beğenmiş komşusu Deamon’la karşılaşır. Deamon ne kadar aksi ve kaba ise kız kardeşi Dee ise o kadar sıcak, cana yakındır. 

Daemon'ın tüm pisliklerine rağmen bu sakin ve her şeyden uzakta ki kasabada iki kız yakın arkadaş olurlar. Her ne kadar bu iki liseli gencin yalnız yaşaması garip gelse de hikayelerinin mantığa uymasıyla Kathy çokta sorgulamaz.
Bir gün Kathy bir kaza sonucu kamyonun altında kalacakken Deamon'ın müdahalesi (zamanı durdurması) sonucu kurtulur. 

Komşularının uzaylı olmaları ve doğaüstü güçleri yetmezmiş gibi Deamon'ın hayatını kurtarması sonrası üzerinde bıraktığı iz ile uzaylılar için bir havai fişeğe dönüşen Kathy artık herkesin hedefindedir. Kathy bu müdahale sonrası sadece parlamaz aynı zamanda doğa üstü güçler geliştirir ve güvenebileceği kimse yoktur. Komşularından başka.. 

Aksiyonu, aşkı, dostluğu ve fantastik kurguları içinde barındıran bu seri benim kendi adıma uzaylılar ile ilgili okuduğum ilk seriydi ve pişman değilim. 2015 'te bitirdiğim serilerden olan ve dünya çapında olduğu gibi ülkemizde de çok okunan seriyi sizlerde benim gibi popüler yayınlara ön yargılı yaklaşanlardansanız, korkmadan alın okuyun derim. Zira ben karakterleri sevdim. Yaş ortalamaları küçük olduğu için bazı bölümler bence biraz basit kaçmış ama yinede akıcı okunabilir.

Deamon ile Kathy aşkı oluşacak mıydı yoksa kazayla işaretlemesi sonucu mu oldu? ondan emin olamadım mesela. Yine oluşturulmaya çalışılan aşk üçgeni çok saçmaydı ki bu da Alacakaranlık Jacob dayatmasına benzemiş ancak burada ki karakterin o kadar etkiside yoktu Kathy için..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Okuyucular;